Historie


Een klein stukje "historie" over Excelsior.

 

Christelijk gemengde zangvereniging Excelsior is opgericht op 5 januari 1977, dat is nu al weer meer dan 45 jaar geleden, onder de leiding van de heer Gijzen.

Deze leiding werd in 1982 overgenomen door de heer De Jeu en ook hij dirigeerde het koor met veel enthousiasme.

In 1991 stopte de heer De Jeu ermee en moest men op zoek naar een nieuwe dirigent. De keuze viel op de toen nog jonge Ton van der Horst. Onder zijn leiding werd er aan stemtesten gedaan en ook het repertoire ging wat veranderen: er kwamen wat meer engelstalige liederen bij.

Maar door omstandigheden moest hij er na 6 jaar mee stoppen. Het dirigentschap werd toen overgenomen door Ad de Joode. En, zoals dat gaat als er een nieuwe dirigent komt, dan komen er ook vaak weer veranderingen. Zo arrangeerde De Joode heel veel muziekstukken. 

In 2001 stopte Ad de Joode ermee en kwam Wim de Penning bij ons koor. Met zeer veel enthousiasme leidt hij tot op dit moment het koor.

We zijn inmiddels van oefenlocatie gewisseld. Deden we dat eerst in het verenigingsgebouw "Irene", nu repeteren we iedere woensdag in de Gereformeerde kerk in Kockengen.

 

 


koorfoto 40 jarig jubileum


In 2017 hebben we ons 40 jarig jubileum mogen vieren en dit afgesloten met een prachtig jubileumconcert onder leiding van onze zeer inspirerende dirigent Wim de Penning. Zo mochten we weer een mijlpaal aan onze historie toevoegen en mogen dit als Gods zegen ervaren.